Trainingen

Coachen en systemisch werken        

Samen met mijn collega coach en systemisch werker John Sas organiseer ik regelmatig trainingen `systemisch werken`. Ik kan het best uitleggen wat het is door middel van enkele praktijkvoorbeelden die eerdere deelnemers aan de trainingen `systemisch werken´ inbrachten:

“Telkens wanneer we met onze oude opleidingsklas van vroeger weer bij elkaar komen, lijkt het alsof ik me weer gedraag zoals toen!”
“In mijn ouderlijk gezin ben ik de jongste van de kinderen en op een of andere manier voel ik dat nog altijd. Ook al zijn we allemaal al hartstikke volwassen!”
“Ik werk al heel lang op mijn bedrijf. De leidinggevenden zijn al een paar keer vervangen en ik zie dezelfde problemen steeds weer terugkomen. Het lijkt wel alsof ze in de muren van dit bedrijf zitten.”
“Een van mijn medewerkers maakt steeds ruzie met mij. Ik heb al van alles geprobeerd, maar niets werkt. Ik merk dat ik hem uit de weg ga. Ik weet ook dat hij onmin leeft met zijn ouders. Hoe zou dit met elkaar te maken kunnen hebben?“
“De verhouding tussen het magazijn en de verkoopafdeling blijft ons zorgenkindje. We hebben er van alles aan gedaan. Niets helpt!”

Systemisch werken gaat ervan uit dat we allemaal deel uitmaken van grotere verbanden, die soms zichtbaar, soms onzichtbaar maar wel maar voelbaar invloed uitoefenen op jou en op jouw omgeving. Soms is het onbewust en kom je erachter dat iets niet lekker loopt of dat je telkens in dezelfde vervelende situatie belandt. Als je een casus of vraag inbrengt dan zal de begeleider jou in het kort allerlei vragen stellen en met jou kijken welke mensen in het echt een rol spelen. Deze mensen zijn er natuurlijk niet, maar als de casus wordt opgesteld dan representeren andere deelnemers deze personen. Het bijzondere is dat wat er dan gebeurt, heel veel lijkt op wat er in het echt gebeurt. Dat is de kracht van systemische opstellingen.

Door de training krijg je inzicht in hoe jij je verhoudt tot het grotere verband (het systeem) en kan je gaan ervaren wat het doet als je veranderingen doorvoert in de manier waarop jij met de situatie omgaat. Dit geldt vooral wanneer jezelf een casus inbrengt, maar ook wanneer je deelnemer bent aan de training zonder zelf een vraag in te brengen kan dit je het nodige opleveren.

“Ik heb nooit geweten en zo gevoeld dat het gezin waarin ik ben opgegroeid nog zo’n invloed heeft op mijn leven van nu.”
“Het mooie aan systemisch werken is dat ik het niet alleen voor mijn ogen zag gebeuren wat zich op mijn werk afspeelt, maar dat ik het zelf van binnen heb ervaren wat het met me doet en hoe ik het kan veranderen. Eigenlijk wil ik de workshop wel met mijn hele afdeling volgen.” 

Wil je meer informatie, klik hier.

of bel/mail:

Telefoon: 06 – 43 47 60 83
E-mail: info@rootsrots.nl

informeer naar de mogelijkheden